تجليل از 60 فرهيخته فرهنگي کشور

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) دبير علمي همايش بين‌المللي بزرگداشت يک هزار و يکصد و پنجاهمين سالگرد ولادت پدر شعر فارسي ابوعبداله رودکي برگزاري اين همايش را در وحله اول مديون توجه استادان و دانشجويان نسبت به مقوله زبان و ادبيات فارسي دانست و افزود: تلاش سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به عنوان مجري اين همايش جاي تجليل و قدرداني دارد.

نادر کريميان در ادامه با بيان اينکه سازمان ميراث‌فرهنگي در برنامه‌هاي بلند مدت خود براي بيش از 200 تن از مشاهير و مفاخر ايران زمين بزرگداشت و همايش برگزار کرده است، گفت: از جمله اين همايش‌ها مي‌توان به همايش بين‌المللي فردوسي اشاره کرد که در ارديبهشت ماه سال آينده برگزار مي‌شود.

وي در خصوص همايش رودکي با بيان اينکه فعاليت دبيرخانه اين همايش به طور رسمي از تابستان امسال آغاز و تا تاريخ 30 آذرماه، 256 مقاله به صورت کامل به اين دبيرخانه ارسال شد، افزود: از اين تعداد مقاله 60 مقاله توسط صاحب‌نظران و رودکي شناسان خارج از کشور ارسال شده بود.

کريميان با بيان اينکه هيأت علمي همايش مجموع مقالات را مورد ارزيابي و داوري قرار داد و از اين تعداد 150 مقاله را براي چاپ به دبيرخانه همايش ارسال کرد گفت: از اين تعداد 41 مقاله علمي جهت ارائه در همايش انتخاب شد که 35 مقاله در تهران و بقيه در مشهد ارائه مي‌شود.

وي با بيان اينکه اساساً با چاپ خلاصه مقالات براي ارائه در همايش مخالف بوديم اظهار کرد: مجموع مقالات را در دو جلد به چاپ خواهيم رساند و بقيه به صورت 23 عنوان کتاب منتشر خواهد شد که از مجموع اين کتاب‌ها حدود 17 جلد چاپ شده و در تلاش هستيم تا آخر اين هفته چاپ بقيه کتاب‌ها را به اتمام برسانيم.

کريميان از ارائه توليدات فرهنگي در حاشيه اين همايش خبر داد و گفت: اين توليدات فرهنگي که در قالب سي‌دي ارائه مي‌شود شامل بازخواني اشعار رودکي توسط ساعد باقري و مجموعه اشعار رودکي است که توسط موسسه فرهنگي باربد توليد و عرضه مي‌شود.

وي با تاکيد بر اينکه سازمان ميراث‌فرهنگي تجليل از مفاخر فرهنگي را در رسالت خود قرار داده است افزود: براي برگزاري همايش رودکي 24 موسسه علمي _ فرهنگي با ما همکاري داشتند که از جمله مي‌توان به بنياد رودکي و موسسه زبان پژوهي اشاره کرد.

دبير علمي همايش بين‌المللي بزرگداشت رودکي با اشاره به اينکه از 27 کشور براي حضور در اين مراسم دعوت به عمل آمد افزود: به علت برخي معذورات تشريفاتي همچون ويزا تعدادي از کشورها موفق به حضور در اين همايش نشدند اما مقالات خود را به دبيرخانه همايش ارسال کردند.

وي در خاتمه به لزوم پيش‌بيني دستاوردهاي بسيار بزرگي براي اين همايش اشاره کرد و افزود: لازم است برگزاري چنين همايش‌هايي به صورت دقيق و برنامه‌ريزي شده تداوم داشته باشد تا بتوان به اهداف بلند بالاي ترويج زبان و ادب فارسي بيش از پيش نائل شد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387100250